неделя, 17 август 2014 г.

Документи за заминаване в Канада

Канадското правителство предлага широк спектър от опции за емигриране в Канада. Бизнес емиграция, семейна емиграция, образователна емиграция, туристически визи и др. Ще се опитаме да Ви представим един неформален, синтезиран списък на пакета от  документи, нужни за кандидатстване за виза:


 1. Молба за селекция (формулярите за нея могат да бъдат изтеглени от официалния сайт).
 2. Преведени и заверени копия на документи, доказващи наличен трудов стаж.
 3. Трудова книжка.
 4. Удостоверение за осигурителен стаж, издаден съответните местни бюра на  НАП или НОИ, за да послужи в друга държава
 5.  Осигурителна книжка (за самоосигуряващите се лица).
 6. Сертификати за завършено ниво на английски или френски език се приемат при представяне на документ от положен изпит по някоя от официално одобрените системи за оценяване, които са: за френски - TEFAQ; TEF; TCFQ; DELF; DALF. За англисийки език - IELTS; TOEFL; TOEIC; Cambridge.
 7. Диплома за завършена образователна степен. Този официален документ трябва да бъде преведен на английски или френски в професионална преводаческа агенция от заклет преводач. Дипломата трябва да включва списък с изучаваните дисциплини, заедно с хорариумите. В случаите на започната, но незавършена образователна степен, трябва да представите удостоверение за последно завършената успешно година.
 8. Международен паспорт.
 9. Снимки стандартен формат.
 10. Документ за семейно положение. В случай, че нямате сключен брак с партньора си, съвместното съжителство може да бъде доказано чрез обща адресна регистрация. В случаите на предишен брак, от който имате дете се изисква декларация, позволяваща заминаването Ви, подписана от бивш(а) съпруг(а).
 11. Договор за финансова независимост.
 12. Копие от военна книжка в случаите на отслужена служба през последните пет години.
 13. Документ, доказващ наличието на роднини в Канада е плюс.
 14. Препоръки от бивши работодатели и документи за изкарани професионални курсове са плюс.
(Aктуален, подробен списък може да откриете на официалната страница за емигриране, поддържана от канадското правителство или да се свържете с местното посолство на тази страна в България)


Изготвил: Евлоги Евлогиев.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.