неделя, 17 август 2014 г.

Редакция и корекция на текст

Нашата преводаческа агенция предлага преводи и редакция на всякакъв вид текстове и документи в кратки срокове, на изгодни цени. Всеки може да се възползва от подобен вид услуга. Защо ли? Защото добре оформените, стилистично и грамотно текстове правят добро впечатление и на работодатели, и на бизнес партньори.
За да се представите добре, например при кандидатстване за нова работна позиция, Вашите документи трябва да бъдат обработени така, че да ви представят по такъв начин, че да се откроите сред другите кандидати, а това най-често  може да бъде постигнато чрез грамотно написано и стилистично издържано CV. И обратното, правописни грешки, немърливо стилизиран текст на автобиографията Ви, може да отнеме желана от Вас работна позиция. Нашите професионалисти гарантирано ще обработят безгрешно документите Ви, което ще максимизира шансовете ви за успех. 
Друг пример за необходимост от редакция и корекция на текст е бизнес комуникацията. Езикът на бизнеса и администрацията е формалният, писмен език. Вашите партньори могат да изградят мнение за Вас и Вашата организация на базата на писмената комуникация, която провеждате. За да си изградите добър имидж и да спечелите уважението на вашите бъдещи бизнес партньори, трябва да се представите в добра светлина. В такива случаи АРТО пак можем да Ви бъдем от голяма ползва, като ви предложим редакция и корекция на готови преводи или текст.
Редакция и корекция са два различни процеса, първият се занимава с фактологически и контекстуални промени. Може да се каже, че редакцията подобрява качеството на написаното, като се обръща внимание на терминологията. Редакторите могат да променят цели фрагменти от текста, след съгласуване с клиента. Докато корекцията финализира, като отстранява граматическите, стиловите, пунктуационните и правописните грешки.
Изготвил: Евлоги Евлогиев 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.