неделя, 17 август 2014 г.

Легализация на диплома

Ситуацията при пазара на труда в днешни дни е такава, че много българи търсят препитание извън страната. Получилите средно образователна степен в Република България, получават диплома, издадена от училището/техникума, който са завършили. Тази диплома удостоверява достигнатото от Вас ниво на образование и е валидна навсякъде в България, без него е почти невъзможно да се намери каквато и да е работа, както у нас, така и в чужбина. 
Но за да бъде използвана в чужбина се налага да бъде преведена на езика, използван в целевата страна, към която сте се насочили. Превод, на текст може да направи всеки, имащ познание в желания език за превод, но преводът на документ (какъвто е и дипломата) в България трябва да бъде направен от заклет преводач, работещ в лицензирана преводаческа агенция, за да може да бъде легализиран. 
Тоест, да бъде удостоверена автентичността на този документ, така че правната система на чуждата страна да разбере и валидира документа. Процесът на легализация не се извършва от преводаческата агенция, а от държавната институция по съответен ред. Стъпките за превод и легализация на диплома за средно образование са следните:
  1. Дипломата се предоставя за заверка в МОМН. (проверката отнема 7 работни дни)
  2. Успешно завереният документ се предоставя на агенция за превод.
  3. Преведената диплома се дава за легализация в Министерството на вътрешните работи, като сроковете за изпълнение варират според поръчката, която ще направите. (от 8 часа за бърза поръчка, до 4 работни дни за бавна.)


Легализацията на диплома не може да се извърши в срок по малък от 10 работни дни.
Арто е лицензирана преводаческа агенция, която предлага преводи и легализация на диплом за завършено средно образование на конкурентни цени. 
Вие може да се обърнете към нас относно подробна информация относно легализацията, като контакти и таблица с цени можете да откриете на нашият сайт: arto.bg

Изготвил: Евлоги Евлогиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.